External Users for Federated ( Federasyon Kullanıcılarının arama yetkileri )

Bu makelede Lync 2010 ile birlikte gelen Federasyon (bilgi için ) yaptığınız firmaların belirlediğiniz bazı kullanıcıları aramalarını engelleyebilirsiniz.

Örneğin bulunduğunuz şirket ile yakın çalıştığınız farklı bir şirket arasında federasyon yaptınız. Federasyon kurguladığınız firmanın şirketinizin Yönetim kademesindeki çalışanlara erişmesini ( Lync Call , IM ) istemiyorsunuz bu durumda yapmanız gereken.

Lync 2010 kontrol panel üzerinden,

 External User Access bölümünden yeni bir External Access Policy bölünü seçiyoruz. New diyerek yeni bir User Policy oluşturuyoruz.

Enable communications with federated users ( bölümünü işaretlemiyoruz )  Commit diyerek işlemi sonlandırıyoruz.

Biz burda örnek olarak kuralın adına FederasyonEngelle olarak tanımladık.

Kuralı oluşturduk. Şimdi kuralı  kullanıcıya uygulayalım.

Lync 2010 kontrol paneli üzerinde burda Users bölümüne geliyoruz.

İşlem yapmak istediğimiz kullanıcıyı Search ekranından arayalım. Kullanıcıyı seçtikten sonra. Kullanıcının ayarlar ekranına gelelim ( seçilen kullanıcıyı çift tıklayarak )

External access policy bölümüne gelelim ve oluşturduğumuz Policy i seçelim. ve sonrasında ” Commint” diyerek kaydedelim.

Seçtiğimiz kullanıcıya uyguladığımız bu policy sayesinde Federasyon yaptığımız firmalar artık bu kullanıcıya erişemez duruma gelicektir aynı şekilde bu kullanıcılarda federasyon yapılan diğer firmalar ile iletişim kuramayacaklardır.

Not :  ben kendi testlerimde başarılı oldum bir test kullanıcısı oluşturarak denemenizi öneririm.

Yorumlar kapatıldı.