» Lync Server 2010 İş Ortaklarınızı Sunuma Davet Edin (Join online meeting )

Bu makalemizde Microsoft Lync Server 2010 ile birlikte  şirketinizin  iş ortaklarına veya müşterilerinize uzaktan  çoklu sunum yapabileceği Online Metting özelliğinden bahsediyor olacağız.

Böylece farklı şehirlerdeki müşteri ve iş ortaklarınızı yakınlaştıracak iletişiminizi kolaylaştırabileceksiniz, yol maliyetlerinizide önemli ölçüde etkileyecek olan bu makaleye başlayabiliriz.

Bu dökümanı  Microsoft Outlook 2010 üzerinden anlatıyor olacağız. Sisteminizde Microsoft Lync Server 2010 entegrasoyu olduğunu düşünüyoruz.

Outlook umuz üzerinde takvim bölümüne geliyoruz…

Açılan sayfanın üst bölümünde New Online Meeting Kısmına geliyoruz.

Açılan sayfa üzerinde şimdi bu sunuma eğitime veya benzeri bir organizasyona katılmasını istediğiniz kişinin mail adresini yazıyor olacağız burda şunu unutmayalım bu kişi şirketinizden birisi olmak zorunda değil. Herhangi bir gmail , hotmail , yahoo adresini ekleyebilir bu etkinliğe katılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu işlemleri yaparken davet ettiğiniz kişilerin bilgisayarında herhangi bir Lync Client olması gerekmemekte , işin en güzel ve cazip tarafı aslında birazda burası yurt dışındaki  müşterilerinize bu şekilde istediğiniz zaman istediğiniz etkinliğe katılma imkanı sunabilirsiniz.

Takvim sayfasında size karşı tarafa ileteceğiniz ve içeriğinde şirketiniz ve etkinliği başlatan kullanıcı hakkında bilgiler içeriyor olacaktır.
………………………………………………………………………………………………………………………..
Join online meeting
https://meet.şirketdomainisminiz/etkinliğibaşlatankullanıcı/etkinlikkodu

Join by Phone

Find a local number

Conference ID:

Forgot your dial-in PIN? |  First online meeting?

————————————————————————————————

Etkinliğe katılacak olan kişiler yukarıda belirliten iletiyi alıyolar.

Burda dikkat edilmesi gereken 2 tane önemli husus mevcut , belirttiğiniz saaten önce Meeting başlatmanızı öneriyoruz.

Bunun için Takviminizde tanımladığımız etkinliğe gelerek Join Online Meeting bölümünü seçmeniz yeterli olucaktır.

Bununla birlikte , Meet Options bölümünde dikkat etmeniz gereken,

Bu bölümde Everyone including people outside my company there are no restrictions bölümü sizlere katılımcılarda herhangi bir sınırlama olmadan , Meeting e katılmasını sağlayabiliriz.

Presenters bölümünde istediğiniz seçenekleri kullanabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.